- 300-400g făină
- 2 linguri zahăr
- 2 linguriţe cacao
- 2 linguriţe cafea
- 30 g unt
- 250 ml vin dulce
- 1 albuş
- ulei
- sare
- forme de rulouri (cilindrice sau conice)
Ingrediente cremă:
- 600 g ricotta
- 80 g fructe confiate bucăţele
- 200 g zahăr
- esenţă de portocale
- scorţişoară
- ciocolată rasă pentru decor
Preparare:
Se amestecă făina cu cacao, cafea, zahăr şi un praf de sare. Se face o gropiţă în mijloc şi se pune untul tăiat bucăţele. Se amestecă bine untul cu făina, iar apoi se pune vinul. Se frămână un aluat elastic, care se pune la odihnit pentru 1 oră în frigider învelit în hârtie de copt. Se prepară crema: ricotta se amestecă cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă fructele confiate, esenţa de portocale şi scorţişoara. Se bagă şi crema în frigider pentru 1 oră.
Se pune ulei într-o cratiţă la încins. Se întinde coca în foaie subţire unde s-a presărat făină din abundenţă. Se taie cu un pahar mai larg discuri de aprox. 9 cm. Formele de rulouri se ung cu ulei. Se înfăşoară coca pe forme, iar unde se petrece se unge cu albuş bătut. Se prăjesc cojile în uleiul încins bine. Când sunt rumenite pe toate părţile, se scot pe hârtie absorbantă. Se scoate uşor forma când s-au răcorit puţin şi se continuă până se termină coca. Când s-au răcit cojile bine, se umplu, cu ajutorul unui sac de bucătărie, cu crema deja pregătită
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu