26 iunie 2013

Calamari umpluţi

Ingrediente pt. 4 persoane:
- 16 calamari
- 5-6 fileuri de anşoa
- 10 linguri pesmet
- 1 mână bună de pătrunjel
- 3-4 grăunţi usturoi
- 1 lămâie
- sare
- piper
- ulei

Preparare:
Se curăţă calamarii, se scot intestinele şi punguţa de cerneală. Se scoate ciocul şi se elimină ochii. Tentaculele se pun la fiert în puţină apă cu zeamă de lămâie. Se dau în câteva clocote iar apoi se scurg şi se pun în blender împreună cu usturoiul, pătrunjelul şi anşoa desărată. Se toacă bine totul iar apoi se amestecă cu pesmetul şi cu 1/2 pahar de ulei. Se amestecă bine şi se adaugă piper şi puţină sare. Cu această compoziţi e se umplu calamarii. Se prind bine la un capăt cu o sconitoare, iar apoi se aşează într-o tavă şi se pune ulei din abundeţă. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit şi se coc 10 min; se întorc şi se mai coc încă 10 min. Se servesc calzi cu lămâie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu