27 iunie 2013

Ştrudel delicios cu nectarine


Ingrediente:
- 1 foaie de foietaj din comerţ
- 500 g nectarine
- 10 biscuiţi normali
- 50 g migdale fără piele
- 80 g stafide
- 120 g zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- zahăr pudră
- 1 fiolă rom
- 1 gălbenuş
- 1 lingură lapte

Preparare:
Se pun stafidele la înmuiat în apă călduţă în care s-a pus o fiolă de rom. Biscuiţii se macină, la fel şi migdalele. 
Nectarinele se curăţă de coajă şi se taie bucăţele. Se întinde foietajul, se presară biscuiţii, nectarinele bucăţi, zahărul, stafidele, migdalele şi scorţişoara. Se închide foaia şi se sigiliează bine marginile. Se unge ştrudelul cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30 min. Când este gata, se lasă un pic la răcit şi se presară zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu