Ingrediente:
- 3 ardei
- 500 g carne tocată de vită sau pasăre
- 1 felie de pâine înmuiată în lapte
- 1 ou
- 1 lingură parmezan
- 4-5 cepe
- 1 lingură de capere
- 3 grăunţi usturoi
- sare
- piper
- delikat
- ulei
- pătrunjel
Preparare:
Ardeiul se coace pe flacăra aragazului, se pune în apă rece şi se curăţă. Se taie căpăcel de jur împrejurul codiţei şi se scot seminţele. Se pregăteşte umplutura: carnea tocată se amestecă bine cu pâine înmuiată în lapte, oul, sare, piper, parmezan. Se omogenizează totul şi apoi se umplu ardeii. Într-o cratiţă se pune puţin ulei, se pun ardeii, cepele răcate bucăţi mărişoare, 2 căni de apă, delikat, caperele şi usturoiul necurăţat.
Se fierbe totul aproximativ 1 oră. Când sunt gata se lasă puţin la răcit şi se feliază ardeii ca o ruladă. Se servesc alături de sosul de ceapă şi se presară pătrunjel verde. Se elimină din sos grunţii de usutroi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu