2 mai 2013

Tortelini



Ingredinte:
- 500g tortelini
- 4 linguri smântână
- parmezan sau caşcaval ras
- bulion
- 1 ceapă
- 2 graunţi usturoi
- 1 linguriţă delikat
- piper şi sare

Preparare:
                          Sos de roşii
- Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit în puţin ulei (3-4 linguri) împreună cu 2 grăunţi de usturoi;
- când ceapa devine sticloasă se pune de câteva ori puţină apă caldă;
- când ceapa s-a inmuiat se adaugă suc de roşii sau bulion diluat (ca. 200g.), delikat, piper şi încă puţină apă caldă. Se lasă să fiarbă până apa scade şi se îngroaşe puţin sosul.

                          Tortelini
- Se fierb în apă cu sare până se inmoaie bine. Se ţine oala acoperită având grijă la spumă. Se transferă tortelini cu o spumieră în tigaia cu sos. Se amestecă bine şi se adaugă smantana;
- se amestecă totul bine şi se pun intr-o tavă unsă;
- se pune deasupra caşcaval sau parmezan şi se bagă la cuptor 10-15 min. pană se rumenesc uşor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu