1 mai 2013

Tartă cu fructe





Aluat
Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 g unt moale
- 200 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- un praf de sare
- cojă de lămâie rasă

Preparare:
- se pune făina într-un bol încăpător; în mijloc se pune untul tăiat bucăţele şi se începe frământatul cu mâna;
- când aluatul devine nisipos se adaugă restul ingredientelor;
- se frământă un aluat elastic care se înveleşte în peliculă şi se dă la frigider pentru o jumătate de oră.

Cremă
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri cu vârf de făină
-  fructe de sezon

Preparare:
- laptele se pune la fiert împreună cu zahărul vanilat;
- se bat 2 gălbenuşuri cu făina şi cu puţin lapte rece; acestea se adaugă peste laptele care fierbe în fir subţire, amestecând mereu cu telul sau cu o lingură de lemn;
- până când se răceşte crema, se coace blatul; aluatul se întinde pe o foaie de copt şi se pune in tavă;
- se coace în cuptorul preîncalzit la 160° timp de 40 min;
- se lasă la răcit şi se întinde crema rece; se aşează fructe de sezon peste cremă;
- se poate pune şi gelatină peste fructe, care se prepară urmând instrucţiunile de pe pachet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu