- 150 g făină
- 150 g zahăr
- 6 ouă
- un pic de sare
- zahăr vanilat
Ingrediente cremă:
- 500 g brânza cremă (de preferinţă Philadelphia Classic)
- 250 ml frişcă lichidă
- 120 g zahăr pudră
- 10 g gelatină în foi (5 foi)
- 1 plic zahăr vanilat
- fructe (ananas conservă, fructe confiate, stafide)
Preparare blat:
- se bat albuşurile spumă; separat se bat gălbenuşurile cu sarea şi zahărul până când devine o cremă;
- se adaugă albuşurile peste gălbenuşuri, făină şi zahăr vanilat;
- se aşează într-o tavă groasă pe hârtie de copt şi se unge cu ulei;
- se pune aluatul şi se dă la cuptorul preîncălzit la 160° timp de 15 min; va rezulta un blat subţire de câţiva cm.
Ansamblarea:
- blatul se taie pe jumătate astfel încât să rezulte două bucăţi dreptunghiulare;
- se aşează primul blat, jumătate din crema de prânză, bucăţi de fructe, cel de-al doilea blat şi restul de cremă;
- se ornează cu fantezie.
- fructe (ananas conservă, fructe confiate, stafide)
Preparare blat:
- se bat albuşurile spumă; separat se bat gălbenuşurile cu sarea şi zahărul până când devine o cremă;
- se adaugă albuşurile peste gălbenuşuri, făină şi zahăr vanilat;
- se aşează într-o tavă groasă pe hârtie de copt şi se unge cu ulei;
- se pune aluatul şi se dă la cuptorul preîncălzit la 160° timp de 15 min; va rezulta un blat subţire de câţiva cm.
Preparare cremă:
- foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece (se ţin cel puţin 10 min);
- din frişca lichidă se ţin de-o parte 3-4 linguri într-un ibric;
- se montează restul de frişcă cu 70 g zahăr pudră şi se pune de-o parte (în frigider);
- crema de brânză se bate cu mixerul cu 50 g zahăr pudră şi vanilie; se ţine de-o parte (în frigider);
- frişca lichidă ce am oprit în ibric se încălzeşte puţin;
- se storc foile de gelatină şi se pun în frişca lichidă călduţă;
- se amestecă până la dizolvarea acestora; se toarnă apoi peste crema de brânză şi se amestecă bine;
- se adaugă apoi şi frişca montată; se incorporează totul foarte bine şi se răstoarnă peste baza de biscuiţi;
- se nivelează frumos şi se dă la frigider pentru 4-5 ore
Ansamblarea:
- blatul se taie pe jumătate astfel încât să rezulte două bucăţi dreptunghiulare;
- se aşează primul blat, jumătate din crema de prânză, bucăţi de fructe, cel de-al doilea blat şi restul de cremă;
- se ornează cu fantezie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu