20 mai 2013

Ciorbă de perişoare



Ingrediente supă:
- 2 morcovi
- 1/2 ardei
- 1/2 ceapă
- ţelină
- o lingură orez
- smântână
- gălbenuş ou
- zeamă de lămâie
- delikat
-pătrunjel verde

Ingrediente perişoare:
-200 g carne tocată de curcan
-1/2 ceapă tocată mărunt
- o lingură orez
-1 ou
- sare
- piper

Preparare:
- se pune la fiert o oală cu 2-3 litri de apă în care s-a pus un pic de sare şi un pic de ulei;
- între timp se spală legumele şi se toacă mărunt; când apa fierbe se pun legumele;
- perişoarele se fac amestecând toate ingredientele; cu mâna udă se formează mici gogoloaie care se pun la fiert în apă cu legume, apoi se adaugă delikat;
- când legumele s-au înmuiat, se opreşte focul; se lasă la racit puţin şi se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână;
- se acreşte cu helas după gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu