20 mai 2013

Eclere



Ingrediente
Eclere
- 250 ml apă
- 50 g unt
- un praf de sare
- 150 g făină
- 4 ouă

Cremă umplutură
- 500 ml lapte
- 125 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 5 linguri făină
- 1 esenţă de vanilie
- 100 g unt

Glazură
- 100 ml lapte
- 4 linguri zahăr pudră
- 4 linguri cacao
- 1 ciocolată cu lapte

Preparare 
Eclere:
- se pune apa la fiert într-o cratiţpă cu sarea şi untul; când începe să fiarbă, se dă cratiţa la o parte şi se pune toată făina odată, amestecând energic;
- se pune din nou cratiţa pe foc până se desprinde aluatul ca o minge; se stinge focul şi se lasă puţin la răcit;
- se începe încorporarea ouălor: se pune primul ou şi se amestecă bine până la încorporarea definitvă a acestuia;
- nu se pune al doilea ou până nu e încorporat bine primul; se continuă aşa cu toate ouăle;
- se pune aluatul într-o siringă sau într-un cornet de patiser; într-o tavă se pune o hârtie de copt şi între timp se încălzeşte cuptorul ;
- se fac bastonaşe din aluat pe hârtia de copt; se introduce tava în cuptor şi se coc la 210° pentru 20 min. 

Cremă umplutură:
- gălbenuşurile se bat cu zahărul, făina şi cu câteva linguri de lapte; 
- restul de lapte se pune pe foc şi când este aproape de fierbere se toarnă amestecul de gălbenuşuri;
- se fierbe crema la foc mic amestecând mereu; se adaugă şi esenţa de vanilie (o fiolă);
- când crema s-a desprins de pe marginile cratiţei, se dă la o parte de pe foc şi se amestecă untul tăiat bucăţi amestecând într-un singur sens.


Glazură:
- se pune laptele pe foc cu zahărul şi cacaoa; când sunt aproape de fierbere, se ia cratiţa de pe foc şi se pune o ciocolată ruptă bucăţi;
- se amestecă bine până se formează glazura.

Ansamblarea
Se taie eclerele şi se umplu cu cremă, apoi se toarnă glazura de ciocolată şi se bagă la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu