5 mai 2013

Tort cu frişcă şi căpşuni


Ingrediente:
                      Blat
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 200 g făină
- o jumătate praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
- 4 linguri ulei

                     Cremă
- 500 ml frişcă
- 3-4 linguri cacao

                     Sirop
- 1 cană apă
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat

Preparare:
Blat
- se separă ouăle, se bat spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă fiartă;
- se adaugă 100 g zahăr, vanilia şi un praf de soare;
- albuşurile se bat spumă tare cu 50 g zahăr;
- se adaugă peste gălbenuşuri iar apoi se adaugă făina şi praful de copt;
- ultima dată se adaugă cu lingura uleiul;
- într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu faină se coace compoziţia în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 min. la 160°.

Cremă
- Se bate frişca şi se adaugă zahăr dacă este nevoie;
- se împarte in trei: o parte se amestecă cu 3-4 linguri de cacao.

Sirop
- Apa, zahărul si zahărul vanilat se fierb puţin şi se lasă la răcit.

Ansamblarea:
- se taie blatul in 3 foi: se pune o foaie pe platou şi se însiropează;
- se pune frişcă cu cacao şi se nivelează;
- se pune foaia urmatoare de blat, se însiropează şi se umple cu o parte din frişca simpla;
- se pune ultima foaie de blat, se însiropează şi se îmbracă tortul în frişca rămasă;
- se decorează  cu căpşuni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu