Ingrediente:
Blat
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 200 g făină
- o jumătate praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
- 4 linguri ulei
Cremă
- 500 ml frişcă
- 3-4 linguri cacao
Sirop
- 1 cană apă
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
Preparare:
Blat
- se separă ouăle, se bat spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă fiartă;- se adaugă 100 g zahăr, vanilia şi un praf de soare;
- albuşurile se bat spumă tare cu 50 g zahăr;
- se adaugă peste gălbenuşuri iar apoi se adaugă făina şi praful de copt;
- ultima dată se adaugă cu lingura uleiul;
- într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu faină se coace compoziţia în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 min. la 160°.
Cremă
- Se bate frişca şi se adaugă zahăr dacă este nevoie;- se împarte in trei: o parte se amestecă cu 3-4 linguri de cacao.
Sirop
- Apa, zahărul si zahărul vanilat se fierb puţin şi se lasă la răcit.Ansamblarea:
- se taie blatul in 3 foi: se pune o foaie pe platou şi se însiropează;
- se pune frişcă cu cacao şi se nivelează;
- se pune foaia urmatoare de blat, se însiropează şi se umple cu o parte din frişca simpla;
- se pune ultima foaie de blat, se însiropează şi se îmbracă tortul în frişca rămasă;
- se decorează cu căpşuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu