5 mai 2013

Pască



Ingrediente:
- 1 kg brânză de vacă
- 1 kg făină
- 50 g drojdie
- 600 g zahăr
- 350 ml lapte călduţ
- 7 ouă
- 1 lămâie
- 200 g unt
- 100 g stafide
- sare
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 100 g gris
- 100 g smântână

Pentru uns:
- 1 ou
- 50 ml lapte

Preparare:
- o jumătate de pahar de lapte încălzit puţin se pune într-un bol mare şi se adaugă 50 g de făină, 50 g de zahăr şi se lasă la crescut;
- după aprox. 20 min. se adaugă 250 g de zahăr, 300 ml lapte, untul topit, făina, 3 ouă întregi, sare (o jumătate de linguriţă), jumătate din coaja de lămâie rasă şi stafide, un plic cu zahăr vanilat;
- se frământă totul bine, se acoperă şi se lasă la crescut; între timp se pregăteşte umplutura;
- brânza se amestecă cu 30 g zahăr, smântana, 4 ouă, zahăr vanilat, restul de coajă de lamâie şi stafide, grisul;
- se ung cu unt 2 tăvi rotunde sau o tavă dreptunghiulară mare; se tapetează cu făină;
- se întinde o foaie mai grosuţă şi se pune în tavă; se pune umplutura;
- din restul de cocă se fac suluri lungi şi se răsucesc ca melcii sau se împletesc şi se pun peste umplutură;
- se ung bine cu ou bătut subţiat cu lapte şi se lasă din nou la crescut;
- se coace în cuptorul preîncălzit la 160° cam 1 ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu