Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 2 ardei (roşu şi galben)
- 2 cepe
- 2 grăunţi de usturoi
- ţelină
- 200 g. orez
- spanac opărit 200 g.
- bulion
- ulei
- delikat
- sare şi piper
Preparare
- Cepele şi usturoiul se toacă şi se călesc în ulei, se adaugă morcovii şi ţelina date pe răzătoare;
- se adaugă câte o jumătate din fiecare ardei tăiat cubulete;
- când legumele se înmoaie bine se pun 2 linguri de bulion, sare, piper şi orezul spălat;
- se opreşte focul şi se începe aranjarea ghiveciului într-o cratiţă;
- se curăţă cartofii şi se taie felii;
- se pune puţin ulei într-o cratiţă şi umpic de bulion;
- se aşează un strat compact de felii de cartofi, se pun zarzavaturile călite iar apoi spanacul opărit;
- se adaugă apa caldă în care s-a dizolvat delikatul până la nivelul spanacului;
- se aşează si cel de-al doilea strat de cartofi;
- restul de ardei se pune deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu