28 mai 2013
Tartă cu cireşe
Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 g unt moale
- 200 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- un praf de sare
- coajă de portocală sau lămâie
Ingrediente decor şi sirop:
- 600 g cireşe
- 5 linguri zahăr
- 1 pahar cu apă
Preparare:
- se pune făina pe masă şi untul la mijloc; se începe frământatul untului cu făina, se pune zahărul, gălbenuşurile şi restul ingredientelor;
- se frământă o cocă elastică care se dă la frigider pentru 30 min învelită în folie de peliculă;
- trecute 30 min, se întinde coca pe o hârtie de copt de forma tăvii în care se coace; se aşează foaia în tavă şi se găureşte cu o furculiţă;
- se ia o altă hârtie de copt de aceeaşi formă, se udă şi se stoarce bine şi se aşează peste cocă;
- se pun boabe uscate de fasole pe toată suprafaţa; se bagă în cuptorul încălzit pentru 20 min la 160°;
- se scoate tava din cuptor şi se elimină hârtia cu boabele de fasole;
- se bagă din nou în cuptor pentru 20 min la 160°.
Prepararea decoruuli:
- cireşele se spală şi se scot sâmburii; într-o crăticioară se p- se lasă la fiert atâta timp cât blatul stă la copt (40 min) până se formează un sirop legat;
- când blatul este copt, se aşează cireşele peste toată suprafaţa tartei, peste care se pune siropul.
une un pahar de apă cu 5 linguri de zahăr şi cu 2-3 mâini de cireşe fără sâmburi;
P.S. Boabele de fasole uscată nu dau voie la cocă să se umfle, aşa că prăjitura rămâne netedă iar fructele se aşează bine. Este o prăjitură gustoasă şi se poate face şi cu căpşuni. Este o reţetă rapidă care se poate servi imediat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu