28 mai 2013

Cus-cus cu peşte şi legume



Ingrediente pentru 4 persoane:
- 300 g cus-cus
- 300 g filé de peşte fără oase
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 morcov dat pe răzătoare
- 1 dovlecel
- un pic de ţelină
- ardei
- 200 g roşii în bulion
- 2 linguri paste de tomate
- sare
- piper
- delikat
- ulei

Preparare cus-cus:
- 300 ml apă se pun la încălzit cu o lingură de delikat; când este aproape de fierbere, se varsă peste cus-cus;

Prepararea sosului:
- în 3-4 linguri de ulei se călesc toate legumele tocate; se sărează şi se piperează; când se înmoaie puţin, se adaugă roşile şi pasta de tomate, puţină apă şi delikat;
- când scade sosul şi este aproape gata (cam 30 min) se pune peştele bucăţi; se mai lasă aproximativ 5 min.
- se serveşte alături de cus-cus-ul deja pregătit în precedenţă şi amestecat cu o furculiţă astefl încât toate cocoloaşele formate să se sfărâme. 

P.S. Cantitatea de apă folosită trebuie sa fie egală cu cantitatea de cus-cus. Se poate folosi şi filé de peşte congelat care se pune la descongelat în frigider cu o zi înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu