7 mai 2013

Supă cremă de spanac



Ingrediente:
- 500 g spanac congelat sau 1 kg spanac proaspăt
- 1 ceapă
- 2 linguri orez
- 4-5 linguri ulei
- 1 pahar yaurt

Preparare:
- spanacul se spală şi se opăreşte în apă opărită cu sare;
- o altă cratiţă se pune pe foc cu apă (3-4 litri) şi sare; când fierbe, se pune o ceapă tocată mărunt şi 4-5 linguri ulei;
- spanacul înmuiat se scurge şi se mixează; mixat bine se adaugă in apa care fierbe cu ceapă;
- când ceapa este fiartă, se adaugă 2-3 linguri de orez şi o linguriţă de delikat;
- se mai fierbe cam 15-20 min; se opreşte focul şi se drege supa cu un pahar de iaurt acrişor;
- se adaugă verdeaţă proaspată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu