7 mai 2013
Crêpes cu legume şi fructe de mare
Ingrediente aluat:
- 0,5 L apă minerală
- 3-4 ouă
- 250 g făină
- 50 g unt topit sau ulei
- sare
Ingrediente umplutură:
- 4 dovlecei
- 4 morcovi
- 200 g creveţi
- 2 grăunţi usturoi
- 5-6 linguri ulei
Preparare:
- se face un aluat normal de clătite; se unge o tigaie cu unt şi se coc clătitele;
- se dau pe răzătoare dovleceii şi morcovii; într-o tigaie se pune puţin ulei şi grăunţii de usutori;
- se amestecă puţin până se încălzeşte uleiul bine; se adaugă dovleceii şi morcovii;
- se pune sare şi piper;
- se perpelesc pentru câteva minute bune până se înmuaie legumele;
- separat se pun creveţii spălaţi şi curăţaţi în 2 linguri de ulei şi se călesc 10-15 min;
- se adaugă apoi în amestecul de legume; se elimină usturoiul;
- se umplu clătitele cu această compoziţie şi se fixează cu scobitori;
- se aşează clătitele una lângă alta într-o tavă pe o hârtie de copt;
- deasupra se întinde un pic de sos de roşii şi se dau la cuptor pentru câteva minute să se rumeneacă puţin.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu