12 mai 2013

Rulou cu contur de legume


Ingrediente pentru 2 rulouri:
- 400 g carne tocată de curcan
- 200 g şuncă presată tocată prin maşină
- 50 g parmezan sau caşcaval ras
- 50 g pesmet
- 3 felii de pâine înumuiat în lapte
- 2 ouă
- 2 grăunţi de usturoi pisat
- legume (ardei, dovlecei, morcovi)
- 100 g caşcaval bucăţi (pentru mijloc)

- 1 pahar vin alb
- sare, piper
- pătrunjel
- ulei


Preparare:
- se amestecă carnea, şunca, parmezanul, pesmetul, pâinea, ouăle, usturoiul, sare, piper, pătrunjel;
- se formează o compoziţie nu prea moale; dacă este nevoie se adaugă pesmet;
- se pune o tigaie cu ulei la încins (cam o jumatate de pahar de ulei);
- compoziţia de carne se împarte în două pentru a se face 2 rulouri;
- pe un cărpător se pune făină; se întinde carnea şi se presează bine;
- se aşează bucăţi de caşcaval în mijloc şi se rulează cu mâinile date prin multă făină;
- se aşează rulourile în uleiul încins; când se rumenesc, se întorc cu 2 palete uşor pentru a nu se rupe;
- se prăjesc la foc potrivit pe toate părţile şi se învârt de mai multe ori;
- când se rumenesc uniform, se adaugă legume tăiate fin care se sărează şi se piperează;
- se adaugă jumătate din vin; când s-a evaporat tot vinul, se întorc rulourile şi se adaugă şi restul de vin;
- se mai ţin până se evaporă şi acesta; rulourile se prăjesc fără capac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu