Tort cu biscuiţi, cremă de brânză şi gelé de căpşuni
Ingrediente bază:
- 350 g biscuiţi
- 100 g unt
- 2 linguri zahăr
- 1 pahar lapte
Ingrediente cremă:
- 500 g brânza cremă (de preferinţă Philadelphia Classic)
- 250 ml frişcă lichidă
- 120 g zahăr pudră
- 10 g gelatină în foi (5 foi)
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente gelé:
- 5-6 căpşuni mari
- 2 linguri zahăr
Preparare bază:
- biscuiţii se rup bucăţi şi se macină; untul tăiat bucăţele se topeşte în laptele încălzit;
- se adaugă 2 linguri de zahăr; toate aceste ingrediente se amestecă bine până se incorporează totul;
- într-o tava rotundă (de preferat cu cerc care se deschide) se pune hârtie de copt, se aşează toată compoziţia de biscuiţi şi se presează totul bine cu ajutorul dosului unei linguri (trebuie sa fie un strat uniform);
- se bagă tava în frigider şi se ţine o jumătate de oră înainte de a pune crema.
Preparare crema:
- foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece (se ţin cel puţin 10 min);
- din frişca lichidă se ţin de-o parte 3-4 linguri într-un ibric;
- se montează restul de frişcă cu 70 g zahăr pudră şi se pune de-o parte (în frigider);
- crema de brânză se bate cu mixerul cu 50 g zahăr pudră şi vanilie; se ţine de-o parte (în frigider);
- frişca lichidă ce am oprit în ibric se încălzeşte puţin;
- se storc foile de gelatină şi se pun în frişca lichidă călduţă;
- se amestecă până la dizolvarea acestora; se toarnă apoi peste crema de brânză şi se amestecă bine;
- se adaugă apoi şi frişca montată; se incorporează totul foarte bine şi se răstoarnă peste baza de biscuiţi;
- se nivelează frumos şi se dă la frigider pentru 4-5 ore
Preparare gelé:
- căpşunile se spală şi se toacă bucăţi; se adaugă 2 linguri de zahăr şi se pun pe foc;
- se fierb câteva minute pe foc mic până se leagă un pic siropul; se adaugă rece peste tort
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu