11 mai 2013
Pizza quattro stagioni (patru anotimpuri)
Ingrediente pentru 2 pizze:
- 1 cană de apă călduţă;
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă cu vârf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- făină cât cuprinde
- 1 ceaşcă ulei
- 200 g mozzarella
- 2 dovlecei
- o jumatate ardei roşu
- o jumatate ardei galben
- 100 g şuncă presată
- 100 g ciuperci
- măsline
Preparare:
- se pune într-un bol încăpător 500 g făină;
- la mijloc se face o gropiţă în care se pune apa calda în care s-a dizolvat drojdia şi sarea;
- se pune o ceaşcă de ulei şi o linguriţă de zahăr;
- se frământă totul bine şi se formează un aluat elastic;
- făină se pune cât cuprinde; se lasă la crescut;
- când şi-a dublat volumul, coca se împarte în două şi se întinde în tava unsă cu ulei;
- dolveceii se taie felii şi se rumenesc puţin în ulei încins; sare se adaugă când sunt gata;
- la fel se procedează şi cu ardeiul; se scot din ulei şi se pun pe hârtie absorbantă;
- pentru primăvară, se pune o lingură de bulion, dovlecei şi mozzarella tăiată cubuleţe;
- pentru vară, ardei, măsline şi mozzarella; pentru toamnă, bulion ciuperci si mozzarella;
- pentru iarnă, şuncă presată şi mozzarella;
- se dă la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte (cam 20 min la 160°).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu