1 mai 2013

Prăjitură integrală cu pere



Aluatul
Ingrediente:
 - 225 g  făină 00
 - 225 g făină integrală
 - 150 g zahăr
 - 200 g unt
 - 3 ouă
 - 50 ml ulei
 - vanilie
 - cuajă de lămâie
 - 1 praf de copt
 - 1 praf de sare
 - pesmet
Preparare:
Se amestecă cele două cantităţi de făină cu untul înmuiat la temperatura camerei; se adaugă restul        ingredientelor şi se frământă o cocă elastică. Dacă mai e nevoie se adaugă făină.

Umplutura
Ingrediente:
 - 4 pere
 - 4 linguri de miere
 - 2 linguri zahăr
 - zahăr vanilat
Preparare:
Perele dacă sunt tari se curăţă şi se dau pe răzătoare; dacă sunt coapte, se taie felii, apoi se amesteca cu      zaharul, vanilia si mierea.

Ansamblarea
Se întind 3/4 din aluat pe o hârtie de copt, se aşează in tavă şi se fac găuri cu o furculiţă; se presară pesmet şi se pune umplutura, iar apoi restul de cocă întinsă. Se coace la cuptorul pre-încălzit la 160° timp de 30-40 min.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu