Aluatul
Ingrediente:- 225 g făină 00
- 225 g făină integrală
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 3 ouă
- 50 ml ulei
- vanilie
- cuajă de lămâie
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- pesmet
Preparare:
Se amestecă cele două cantităţi de făină cu untul înmuiat la temperatura camerei; se adaugă restul ingredientelor şi se frământă o cocă elastică. Dacă mai e nevoie se adaugă făină.
Umplutura
Ingrediente:- 4 pere
- 4 linguri de miere
- 2 linguri zahăr
- zahăr vanilat
Preparare:
Perele dacă sunt tari se curăţă şi se dau pe răzătoare; dacă sunt coapte, se taie felii, apoi se amesteca cu zaharul, vanilia si mierea.
Ansamblarea
Se întind 3/4 din aluat pe o hârtie de copt, se aşează in tavă şi se fac găuri cu o furculiţă; se presară pesmet şi se pune umplutura, iar apoi restul de cocă întinsă. Se coace la cuptorul pre-încălzit la 160° timp de 30-40 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu