Ingrediente:
- 400 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 pahar de lapte
- 2 ouă
- 1 praf de copt
- cacao
- nuci, migdale şi arome
Preparare:
- se amestecă făina cu praful de copt, zahărul şi un praf de sare;
- se adaugă ouăle, untul topit şi laptele;
- se amestecă bine şi se adaugă nucile şi migdalele mărunţite, apoi aromele (vanilie, lămâie);
- se unge cu unt şi se tapeţează cu faină o tavă rotundă cu gaură în mijloc;
- se încălzeşte cuptorul cu 10 min înainte; se pune aluatul in tavă şi se dă la cuptor 30 min la 180°;
- când e coaptă se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un platou; se îmbracă în glazură de ciocolată sau se pudrează cu zahăr.
Glazura:
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri de cacao
- 2 linguri de apă
Se pun zahărul si cacaoa la fiert si când incep să clocotească se ia de pe foc şi se adaugă 50 g de unt. Se îmbracă ciambella în această glazură şi se presară nucă de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu