30 aprilie 2013

Ficăţei cu dovleci umpluţi


Ingrediente:
- 4-5 ficăţei
- 4-5 dovlecei
- pesmet 2-3 linguri
- 100 g şuncă presată
- 2 ouă
- 200 g caşcaval ras

Preparare:
- ficăţeii se curăţă şi se pun la prăjit in puţin ulei; când s-a evaporat toată apa, se sărează şi se piperează;
- se lasă la prăjit până se rumenesc uşor;
- dovleceii se taie în două pe lung; se opăresc în apă cu sare până intră furuculiţa în ei;
- se scurg şi se lasă la racit; se scobesc cu o linguriţă şi se păstrează miezul;
- miezul se toacă mărunt şi se amestecă cu şuncă tăiată bucăţele, pesmetul, caşcavalul, ouăle, sare, piper;
- se umplu dovleceii şi se bagă la cuptor 20 minute până devin rumeniţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu