30 aprilie 2013

Ciorbă de cartofi cu bakon şi chimen


Ingrediente:
- 200 g bakon
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- ţelină, rădăcină sau tulpină
- 2 ouă
- ardei (opţional)
- 5-6 cartofi mari
- smântână
- pătrunjel

Preparare:
- se pune bakon-ul bucăţi la rumenit în puţin ulei (2 linguri);
- se adaugă legumele tăiate cubuleţe şi se perpelesc 3-4 minute;
- se adaugă apa fiartă şi apoi cartofii tăiaţi cubuleţe;
- se pune 1 linguriţă de delikat şi se lasă să fiarbă; când legumele sunt fierte, se adaugă un vârf de linguriţă de chimen;
- se opreşte focul şi se lasă la răcit 5-10 minute. Se drege cu 2 gălbenuşuri şi 5 linguri de smântană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu