1 mai 2013

Muşchi de porc cu salată de orez


Muşchiul de porc

Ingrediente:
- 5-6 felii de muşchi sau pulpă de porc
- ulei
- sare
- piper
- vin roşu
Preparare:
- carnea de porc se pune la prăjit în 3-4 linguri de ulei; când carnea începe să se albească, se pune sarea şi piperul;
- se lasă la prăjit pentru 15-20 min şi se adaugă 2 pahare de vin roşu şi se ţine pe foc până se evaporă vinul, circa 30-40 min;
- se serveşte alături de salată de orez.

Salata de orez
Ingrediente:
- 1 cană de orez
- 2 ardei în oţet
- 4-5 castraveţi în oţet
- ciuperci la borcan
- măsline
Preparare:
- se pune la fiert 1 litru de apă cu o linguriţă de sare; când fierbe, se adaugă orezul spălat;
- se lasă la fiert cam 15 min pănă când orezul este fiert şi apoi se spală într-o strecurătoare în apă rece;
- orezul se răstroarnă într-un bol şi se amestecă cu acriturile, măslinele si ciupercile; dacă ciupercile nu sunt în ulei, se adaugă 4-5 linguri de ulei crud;
- se potriveşte de sare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu