Ingrediente pentru 2 pizze:
- 1 cană de apă călduţă;
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă cu vârf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- făină cât cuprinde
- 1 ceaşcă ulei
- 200 g gorgonzola
- anşoa (7-8 peştişori)
- ceapă tăiată inele
Preparare:
- se pune într-un bol încăpător 500 g făină;
- la mijloc se face o gropiţă în care se pune apa calda în care s-a dizolvat drojdia şi sarea;
- se pune o ceaşcă de ulei şi o linguriţă de zahăr;
- se frământă totul bine şi se formează un aluat elastic;
- făină se pune cât cuprinde; se lasă la crescut;
- când şi-a dublat volumul, coca se împarte în două şi se întinde în tava unsă cu ulei;
- se presară pe tot blatul bucăţi de gorgonzola, peştişorii şi câteva inele de ceapă;
- se dă la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte (cam 20 min la 200°)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu