Ingrediente:
- o jumătate de cană de apă călduţă
- o jumătate cub de drojdie
- 1 linguriţă rosmarin
- o jumătate de linguriţă cu vârf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- făină cât cuprinde
- ulei
- 1 ceapă
- 200 g salam feliat
Preparare:
- se pune într-un bol încăpător o cană de făină;
- la mijloc se face o gropiţă în care se pune apa caldă în care s-a dizolvat drojdia şi sarea;
- se pun 2-3 linguri de ulei şi o linguriţă de zahăr, apoi se adaugă rosmarinul;
- se frământă totul bine şi dacă mai este nevoie se adaugă făină;
- se formează un aluat elastic şi se lasă la crescut;
- când şi-a dublat volumul, coca se întinde într-o foaie subţire;
- se taie inele ceapa şi se presară peste aluat; la fel se presară şi salamul;
- se rulează apoi toată coca ca o ruladă; se taie bucăţi late de 2 cm;
- se dau la cuptorul încins pentru cca 30 min la 200°.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu