2 mai 2013

Păstrăv în sos de roşii chery




Ingrediente:
- 4 păstrăvi
- 2 cepe
- 5-6 grăunţi usturoi
- 1 cutie roşii în bulion sau 500 g roşii proaspete
- leuştean sau ţelină frunze
- sare
- piper
- delikat
- ulei

Preparare:
- păstrăvii se curăţă şi se spală bine; se usucă cu un şerveţel apoi se sărează şi se piperează;
- se împanează cu grăunţi de usturoi şi se aşează într-o tavă;
- se prepară sosul: 2 cepe tăiate inele se pun la călit în 3-4 linguri ulei cu 2 grăunţi de usturoi;
- când ceapa devine aurie se pune un polonic de apă caldă;
- se lasă la fiert până se înmoaie ceapa, iar apoi se adaugă roşiile;
- se mai pune un polonic de apă şi o lingură de delikat; se lasă la fiert până se evaporă apa şi sosul scade la jumătate;
- se potriveşte de sare şi piper;
- acest sos se toarnă în tava peste peşte; se pun şi 2 ramuri de leuştean sau ţelină;
- tava acoperită cu o folie de aluminiu se bagă în cuptorul preîncălzit la 200° timp de 30 min.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu