Ingrediente
- 200 g linte- 1 ceapă
- 2 grăunţi de usturoi
- 2 morcovi
- ţelină
- 2 cartofi
- roşii în bulion
- ulei
- pătrunjel verde
- delikat
Preparare
- Se pune lintea la înmuiat în apă rece cu 2 ore înainte de preparare;
- ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit într-o cratiţă în ulei;
- se adaugă morcovii şi ţelina tocate;
- se perpelesc câteva minute iar apoi se adaugă lintea spălată şi strecurată;
- se umple cratiţa cu apă caldă (cca. 1,5 L);
- se pun cartofii întregi şi roşii în bulion;
- când au fiert cartofii se scot şi se pasează cu o furculiţă şi se pun din nou în ciorbă;
- se mai lasă câteva minute şi se opreşte focul;
- se adaugă pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu