8 mai 2013

Orez cu fructe de mare



Ingrediente:
- 200 g creveţi curăţaţi
- 100 g surimi
- 200 g orez
- 1 ceapă
- 2 grăunţi usturoi
- ţelină
- 1 tulpină cu frunze
- 1 morcov
- delikat
- 1 pahar de vin alb
- pătrunjel

Preparare:
- ţelina se toacă mărunt, morcovul se dă pe răzătoare şi se pun la călit în puţin ulei;
- se călesc puţin şi se adaugă creveţii întregi şi surimii tăiaţi bucăţi;
- se mai călesc câteva minute şi se adaugă vinul; se lasă pe foc până se evaporă vinul;
- o ceapă tăiată mărunt se pune la călit cu 2 grăunţi de usturoi întregi;
- se călesc bine şi se adaugă orezul spălat; se adaugă delikat şi se lasă la fiert;
- când orezul este gata, se adaugă peste condimentul cu creveţi; se mai lasă la fiert câteva minute;
- se opreşte focul şi se pune pătrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu