8 mai 2013

Paste carbonara cu spanac




Ingrediente:
- 250 g tăieţei cu ou
- 200 g spanac
- 200 g bakon afumat
- 3 ouă
- 200 g smântână
- 50 g unt
- 2-3 linguri parmezan sau caşcaval ras
- sare
- piper
- nucşoară

Preparare:
- se opăreşte spanacul în apă fiartă cu sare; se scurge, se toacă puţin şi se căleşte 3-4 min în 50 g de unt;
- se sărează şi se piperează;
- se pun pastele la fiert în apa cu sare; când sunt fierte se amestecă cu un sos care se pregăteşte aşa: 3 ouă se bat bine cu 150 g smântană, sare şi piper;
- bakonul se perpeleşte în tigaie câteva minute şi se adaugă peste paste; se adaugă şi spanacul;
- restul de smântână (50 g) se amestecă cu 2-3 linguri de caşcaval ras şi nucşoară;
- se varsă compoziţia de paste într-o tavă şi pe deasupra se întinde sosul cu caşcaval şi smântână;
- se poate pune puţin bakon şi pe desupra; se dă la cuptor 20 min.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu