18 mai 2013
Mini pizze
Ingrediente:
- o jumătate cană de apă călduţă
- o jumătate cub de drojdie
- o jumătate de linguriţă cu vârf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- făină cât cuprinde
- ulei
- 100g mozzarella
- bulion
- 100 g şuncă presată
Preparare:
- se pune într-un bol încăpător o cană de făină;
- la mijloc se face o gropiţă în care se pune apa caldă în care s-a dizolvat drojdia şi sarea;
- se pun 2-3 linguri de ulei şi o linguriţă de zahăr;
- se frământă totul bine şi dacă mai este nevoie se adaugă făină;
- se formează un aluat elastic şi se lasă la crescut;
- când şi-a dublat volumul, coca se întinde într-o foaie subţire;
- cu paharul se taie forme care se ung cu bulion, se aşează o bucată de mozzarella pe fiecare formă şi un pic de şuncă presată;
- se dau la cuptorul încins pentru cca 30 min la 200°.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu