Ingrediente aluat:
- cca 300 g făină
- 1 linguriţă rasă cu sare
- 1 linguriţă rasă cu zahăr
- 1 ou
- 50 g caşcaval ras
- o jumătate pachet praf de copt pentru pizze
- 4 linguri ulei de măsline
- o jumătate pahar apă
Ingrediente umplutură:
- 2 dovlecei
- 3 ouă
- 50 g caşcaval ras
- sare
- piper
- ulei pentru frigere
Preparare:
- se pune cam o jumătate de pahar de ulei la încins;
- se spală dovlceii cu coajă cu tot, se feliază şi se usucă cu şervetelul; când uleiul s-a încins, se pun dovleceii la prăjit;
- când sunt rumeniţi se scot pe un şerveţel de bucătărie şi se presară un pic de sare;
- făina se pune într-un bol cu toate ingredientele, mai puţin apa;
- apa se pune puţin câte puţin în timp ce se frământă şi se face un aluat elastic;
- se întinde o foaie de aluat pe hârtie de copt şi se aşează într-o tava rotundă;
- se înţeapă aluatul cu o furculiţă şi se bagă în cuptorul preîncălzit; se coace un sfert de oră la 190°;
- se scoate din cuptor şi se pune umplutura: se aşeaza dovlecei şi apoi 3 ouă bătute cu 50 g caşcaval, sare şi piper;
- se dă din nou la cuptor pâna se rumeneşte frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu