16 mai 2013

Spaghete cu roşii şi cârnaţi




Ingrediente:
- 200 g spaghete
- 200 g cârnaţi semi-afumaţi
- 2 grăunţi usturoi
- 300 g roşii la cutie sau proaspete
- delikat
- piper
- sare
- busuioc
- ulei de măsline
- parmezan sau caşcaval ras

Preparere:
- se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare şi se pregăteşte sosul:
- usturoiul se toacă mărunt şi se pune la călit în 2-3 linguri de ulei de măsline împreună cu cârnaţii tăiaţi felii;
- când s-au rumenit puţin carnatii, se pun roşiile şi o jumătate de pahar de apă;
- se adaugă delikat şi piper;
- se lasă la fiert, iar când sosul a scăzut se adaugă busuiocul proaspăt sau uscat;
- pastele se scurg din apa în care au fiert şi se pun peste sos în tigaie;
- se mai ţin 2-3 minute pe foc amestecându-le bine;
- se servesc cu parmezan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu