Ingrediente:
Chiftele
- 500 g carne tocată
- 2 ouă
- 4 linguri parmezan sau caşcaval ras
- 3-4 felii pâine înmuiată în lapte şi stoarsă
- sare
- piper
Sos
- 1 ceapă
- o bucătică de ţelină sau 2 fire verzi de tulpină şi frunze
- 1 ardei
- delikat
- 3-4 roşii proaspete tocate su o cutie de roşii în bulion
Preparare:
- ingredientele pentru chiftele se amestecă toate bine; se fac biluţe, se dau prin făină şi se prăjesc în puţin ulei încins;
- se toacă legumele şi se pun la călit în puţin ulei; din când în când se pică apă caldă până se înmoaie legumele;
- se adaugă roşiile, delikatul şi piperul;
- când a scăzut sosul, se pune un strop de oţet şi o linguriţă de zahăr şi se potriveşte de sare.
În acest sos se pun chifteluţele şi se lasă câteva minute înainte de a fi servite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu