Ingrediente:
- 2 legături de ceapă verde sau 3 fire de praz
- 2 grăunţi usturoi
- 300 g ficăţei
- 300 g pipotă şi inimi
- 400 g carne tocată de pasare
- 1 legatură pătrunjel
- sare
- piper
- 6 ouă
Preparare:
- ficăţeii, pipotele şi inimile se opăresc şi se fierb în apă cu sare;
- ceapa se spală şi se toacă mărunt; se pune la călit în ulei împreună cu usturoiul tocat;
- când s-au înmuiat, se adaugă carnea tocată şi ficăţeii, inimile şi pipotele deja fierte tocate mărunt;
- se călesc toate pentru 15-20 min, se sărează şi se piperează; se dau de-o parte şi se lasă la răcit;
- 4 ouă se bat bine cu sare şi piper şi se amestecă cu toată compoziţia;
- o tavă se unge şi se tapetează cu făină sau se pune o hârtie de copt;
- se pune toată compoziţia în tavă, se nivelează totul bine;
- se bat 2 ouă cu puţină sare şi se pune deasupra;
- se bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 min la 160°;
- se scoate când s-a rumenit; se pot pune 2-3 ouă fierte întregi în compoziţie înainte de a fi dată la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu