Ingrediente:
- 400 g căpşuni
- 400 ml frişcă lichidă neîndulcită
- 150 g zahăr
- 100 ml apă
- 5 foi gelatină
Preparare:
- gelatina se pune la înmuiat în apă rece;
- se face un sirop din 100 ml apă şi 150 g zahăr şi se fierbe câteva minute până se leagă puţin;
- căpşunile se mixează prin robot; frişca se montează;
- se dizolvă gelatina stoarsă bine în siropul de apă cu zahăr când mai este puţin călduţ;
- se amestecă toate ingredientele: căpşunile pasate, frişca şi siropul în care s-a dizolvat gelatina;
- se pune în forme şi se dă la frigider;
- se poate servi direct din cupe, sau dacă se folosesc forme speciale (de aluminiu) se încălzeste puţin fundul formei în apă caldă iar apoi se răstoarnă pe farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu