30 aprilie 2013

Savarine


Ingrediente:
- 4 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de pesmet
- unt pentru uns formele
- frişca
- gem de vişine

Ingrediente sirop:
- 1 cană de apă
- 4 linguri de zahăr
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie rasă

Preparare:
- se freacă gălbenuşurile cu zahărul pană se obţine o cremă spumoasă;
- se adaugă pesmetul treptat amestecând tot timpul;
- se adaugă albuşurile bătute spumă amestecând uşor cu o lingură de lemn;
- se varsă compoziţia in forme unse şi tapetate cu faină;
- se coc in cuptorul preîncălzit 25-30 min. la 160°;
- se pune apa la încălzit cu zahărul şi aromele pentru câteva minute;
- când s-a răcit siropul, se iau savarinele una câte una şi se scufundă rapid în sirop;
- se aşază pe platou şi se ornează cu frişca si gemul de vişine; se bagă la frigider pentru câteva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu