Ingrediente:
- 250 g de lasagne proaspete sau uscate
- 2 cepe
- 2 grăunţi de usturoi
- 500 g sos de roşii
- delikat
- o cutie mare de ton
- sare
- piper
- origano
- 200 g parmezan sau caşcaval ras
- sos bechamel
- sos bechamel
Preparare:
- se pun la călit ceapa şi usturoiul tocate mărunt;
- când ceapa devine aurie, se pică apa călduţă puţin câte puţin până când ceapa se înmoie bine;
- se adaugă sosul de roşii (bulion de casa sau cumpărat) şi tonul scurs de ulei;
- se adaugă delikat, piper şi sare dacă mai este nevoie;
- când sosul a scăzut, se adaugă o linguriţă de origano.
Preparare sos bechamel:
- 50 g unt
- 3 linguri făină
- 0,5 ml lapte
Untul se pune la topit, se adauga făina si laptele puţin câte puţin şi se amestecă repede cu un tel ca să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă toată cantitatea de lapte şi se fierbe până se face ca o smântană groasă.
Ansamblarea:
- într-o tavă se pune o foaie de hârtie de copt; se intinde un strat de sos de roşii, apoi un strat de foi de lasagne;
- pe foi se întinde un strat de bechamel, un strat de sos şi 2-3 linguri de parmezan sau caşcaval; se continuă aşa până se termină foile;
- pe ultimul strat de foi se pune la fel, bechamel, sos şi parmezan, dar într-un strat mai gros; se bagă la cuptor 30-40 min la 160°;
- dacă lasagnele sunt uscate, înainte şa se inceapă ansamblarea se înmoaie foile în apa fiartă una câte una.
- dacă lasagnele sunt uscate, înainte şa se inceapă ansamblarea se înmoaie foile în apa fiartă una câte una.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu