29 aprilie 2013

Piept de pui cu cremă de ton şi mazăre


Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 gălbenuşuri de ou fiert
- 1 cutie mare de ton scurs
- mazăre congelată 200g
- zeamă de lămâie
- 4 linguri de ulei

Preparare:
- se mixează gălbenuşurile cu tonul, uleiul şi zeama de la o jumătate de lămâie; mazărea se pune în apa clocotită şi sărată şi se fierbe 10-12 minute;
- în crema de ton se adaugă mazărea scursă şi se mixează în continuare;
- se adaugă apa în care a fiert mazărea (un pahar sau mai puţin) până când crema se subţiază puţin. Se serveşte ca garnitură la pieptul de pui;
- pieptul de pui se feliază, se sărează şi se piperează;
- se încălzeşte o tigaie de teflon în care s-a pus o lingură de ulei;
- se pun feliile de piept şi se rumenesc pe amandouă părţile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu