2 iulie 2013

Cus-cus cu legume şi carne


Ingrediente:
- 300 g cus-cus
- 300 ml apă caldă
- 250 g carne slabă de porc
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- ulei de măsline
- sare
- piper
- delikat
- 1/2 lămâie

Preparare:
- carnea se spală şi se usucă puţin; se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie şi se pune peste carne; se lasă la macerat o jumătate de oră;
- se spală bine legumele, morcovii, ardeiul şi dovleceii şi se taie a julien, dar bucăţi mai mari;
- se pun cateva linguri de ulei într-o tigaie şi se călesc legumele cu sare şi piper pentru câteva minute;
- se călesc până se înmoaie puţin dar totuşi rămân crocante;
- se pune carnea într-o altă tigaie cu 2-3 linguri ulei, se sărează şi se piperează;
- se căleşte câteva minute, iar apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt; se călesc împreuna pentru câteva minute;
se încălzeşte o cană de apă şi se dizolvă o linguriţă de delikat; această supă se adaugă peste carne, dar nu toată odată;
- se pică din când în când câte puţin; se fierbe îndelung până se înmoaie carnea, aproximativ 1 oră;
- se pregăteşte cus-cus-ul: se pune apă la încălzit, 300ml pentru 300g cus-cus; se poate pregăti o cantitate mai mică, dar se ţine cont că apa trebuie să fie egală ca volum cu cus-cus-ul;
- apa nu trebuie să clocotească, dar să fie încălzită bine; se amestecă cu cus-cus-ul şi se lasă aşa pentru cel puşin 10min; se sfărâmă apoi cu o furculiţă bulgăraşii formaţi; se adaugă cus-cus-ul peste legume, iar apoi se adaugă şi carnea cu sosul format;
- se amestecă totul bine şi se ţine pentru câteva minute acoperit ca să prindă gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu