- 200 g făină albă
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 1 praf de copt
- 300 g cireşe
- vanilie
- zahăr pudră
- sare
Peparare:
Se lasă untul la temperatura camerei pentru a se îmnuia. Se amestecă apoi cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă ouăle pe rând. Se bate totul bine, se pune un praf de sare, făina amestecată cu praful de copt şi vanilia. Se omogenizează totul bine. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină, sau se foloseşte hârtie de copt. Se aşează 3/4 din aluat, se pun 3/4 din cireşe iar apoi restul de aluat şi se nivelează cu o lingură. Se dă dava la cuptorul preîncălzit şi se coace prăjitura la 160° pentru 30-35 min. Cu restul cireşelor se decorează prăjitura după ce s-a pus zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu