5 mai 2013

Focaccia cu măsline şi ceapă



Ingrediente pentru 2 focaccie:
- 1 cană de apă călduţă
- 1 cub de drojdie
- 2 linguriţe rosmarin
- 1 linguriţă cu vârf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- 500 g făină
- 2 ceşti ulei
- 1 ceapă
- 100 g măsline fără os

Preparare:
- se pune într-un bol încăpător 500 g făină
- la mijloc se face o gropiţă în care se pune apa caldă în care s-a dizolvat drojdia şi sarea
- se pune o ceaşcă de ulei şi o linguriţă de zahăr, apoi se adaugă rosmarinul
- se frământă totul bine şi se formează un aluat elastic
- făina se pune cât cuprinde; se lasă la crescut
- când şi-a dublat volumul, coca se împarte în două şi se întinde în tava unsă cu ulei
- se taie inele ceapa şi se presară peste aluat; la fel se presară şi măslinele
- se pune în fir uleiul care a mai rămas peste toată coca
- se dă cuptorul preîncalzit până se rumeneşte (cam 20 min la 160°)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu