4 aprilie 2014

Krapfen


Ingrediente

300 ml lapte
cca 1 kg făină
200 g unt topit
150 g zahăr
6 ouă
drojdie proaspătă 25 g
1 zahăr vanilat
coajă de la 1 lămâie
ulei pentru prăjit
zahăr pudră

Preprare
Se dizolvă drojdia în puțin lapte călduț. Se adaugă restul de lapte, 4 gălbenușuri și 2 ouă întregi. Se amestecă cu mixerul. Se pune vanilia și zahărul și se continuă mixarea. Puțin câte puțin se adaugă făina și coaja de lămâie. Când aluatul începe să prindă consistență, se frămână cu mâna până se obține un aluat neted și elastic. Se adaugă untul puțin câte puțin până vine absorbit. Se acoperă vasul cu un prosopel umed și se lasă la crescut pentru cel puțin 2 ore. Trecut acest timp, se întinde aluatul numai gros de 1 cm. Cu ajutorul unui pahar se taie aluatul. Se pun 2 lingurițe de cremă (sau de dulceață) pe un disc de aluat, se ung cu albuș bătut pe margini și se așează al doilea disc și se sigilează bine marginile. Se pune ulei într-o cratiță la încălzit, iar când s-a înfierbântat se prăjesc gogoșile până se rumenesc pe amandouă părțile. Se scot pe hârtie absorbantă și se pudrează apoi cu zahăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu